EtusivuVäliverhotKoot ja väritKiinnitysjärjestelmätReferenssitUKKKuvatYhteystiedot

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Onko verhojen antibakteerinen suojaus pelkkä pinnoite?

Ei ole, voit olla huoletta. Marluxin antibakteerisissa verhoissa käytetty antimikrobiteknologia on rakennettu suoraan verhojen polymeerirakenteen sisään eikä se sen vuoksi voi huuhtoutua tai kulua verhosta pois. Voit huoletta pyyhkiä verhoa kostealla eikä verhoa tarvitse vaihtaa vaikka siihen kaatuisi nestettä tai sitä esimerkiksi kosketaan kostein tai hikisin käsin.

Onko Marlux väliverhoissa käytetty nanoteknologiaa?

Ei. Marlux antibakteerisissa väliverhoissa tai verhojen Microban -suojauksessa ei käytetä nanoteknologiaa eivätkä ne sisällä nanopartikkeleita.

Ovatko verhot ympäristöystävälliset?

Kyllä. Verhojen valmistusmateriaali polypropeeni (polypropyleeni) on yksi vähiten ympäristöä kuormittavista materiaaleista niin teko- kuin luonnonkuiduistakin. Valmistusprosessi kuormittaa erittäin vähän luontoa ja hyvän kierrätettävyytensä ansiosta käytöstä poistettavatkaan verhot eivät kuormita luontoa merkittävästi. Koska Marlux väliverhoja ei pestä, vähenee ympäristökuormitus entisestään perinteisiin väliverhoihin verrattuna.

Kuljetuksissa käytämme ilmastoystävällistä 100% hiilineutraalia Itella Green -palvelua. Käyttämämme sähkö tulee 100% uusiutuvista energianlähteistä. Lisäksi kompensoimme täysimääräisesti verhojen tuotantoketjun aiheuttamat hiilidioksidipäästöt luotettavien, Verified Carbon Standard rekisteröityjen sekä QAS-hyväksyttyjen ilmastoprojektien kautta.

Voiko Marlux verhoja käyttää suihkuverhoina?

Kyllä voi, Marlux verhot soveltuvat erinomaisesti myös suihkuverhoiksi. Niihin ei tartu hajuja ja verhon rakenteen ansiosta verhot hylkivät vettä eivätkä takerru kuten perinteiset suihkuverhot. Antibakteerisuus ja polypropeeni materiaalina takaavat että verhot eivät homehdu eivätkä bakteerit kasva verhojen pinnalla. Marlux verhojen antibakteerisuus ei myöskään huuhtoudu pois koska se ei ole pelkkä pinnoite vaan osa verhomateriaalia.

Mitä on polypropeeni?

Polypropeeni on 1950-luvun alussa kehitetty maailman kolmanneksi käytetyin muoviyhdiste. Sillä on luontaisesti monia hyviä ominaisuuksia: se on bakteriostaattinen, kevyt mutta kestävä, ympäristöystävällinen, helposti kierrätettävä, kosteutta hylkivä jne. Sitä käytetään eniten elintarviketeollisuudessa sekä sairaaloissa. Polypropeenista kokonaan tai osittain valmistetaan mm. kirurgisia kasvomaskeja, Prolene -ommellanka, autoklaavattavat sairaalalaitteiden muoviosat, elintarvikepakkauksia, pulloja ja pakasterasioita. Vuosittain polypropeenia käytetään maailmalla yli 45 miljoonaa tonnia.

Mikä on Microban® 3G Silver™?

Microban® 3G Silver™ on tehokas antibakteerinen suojaus joka on sisällytetty Marlux® väliverhoihin valmistusvaiheessa. Se tappaa jopa 99,99% bakteereista väliverhon pinnalta. Se ei ole pinnoite vaan osa verhomateriaalia. Tämän vuoksi se ei kulu tai huuhtoudu pois vaan verhot pysyvät antibakteerisena koko käyttöikänsä ajan.

Lisätietoa: Microban.com

Ovatko verhot paloturvallisia?

Kyllä. Marlux väliverhot saivat Suomessa VTT:n tutkimuksessa parhaan mahdollisen syttyvyysluokituksen SL1 (vaikeasti syttyvä). Voit pyytää VTT:n sertifikaatin tarvittaessa myynnistämme. Paloturvallisuutta valvotaan joka 5000. verhometrin kohdalla ja jokainen verhoerä merkitään seurannan mahdollistamiseksi.

Kuinka usein verhot vaihdetaan?

Sairaala itse määrittelee vaihtamistiheyden osana hygieniastrategiaa. Verhot ovat erittäin kestäviä ja sisäänrakennetun antibakteerisuutensa ansiosta monien sairaaloiden hygieniatyöryhmät niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa ovat päätyneet siihen että Marlux väliverhot vaihdetaan vuoden välein. Jokaisessa verhossa on paikka mihin vaihtamispäivämäärä on selkeästi merkittävissä.

Kuinka käytetyt verhot hävitetään?

Verhot voidaan kierrättää (jolloin ne sulatetaan ja materiaali käytetään uudelleen) tai hävittää normaalin energiajätteen mukana. Kaikki verhojen osat ovat 100% kierrätettäviä mukaanlukien verhoissa kiinni olevat verhokoukut. Marlux antibakteeriset verhot voidaan myös polttaa energiajätteenä. Kontaminoituneet verhot hävitetään sairaalan oman sisäisen ohjeen mukaisesti.

Sairaala voi itse huolehtia verhojen kierrättämisestä (polypropeenia vastaanottavat mm. L&T sekä Kuusakoski) tai sopia käytettyjen verhojen kierrättämisestä Medidemin kanssa.

Minkä värisiä ja kokoisia verhoja on saatavilla?

Verhoja valmistetaan useita eri värejä ja kokoja. Tilauksesta verhoja voidaan valmistaa asiakkaalle lähes minkä värisenä tai kokoisena tahansa. Lisäksi verhoihin voidaan painattaa tekstejä ja kuvia.